W roku szkolnym 2020/2021 uczniowie ZSG im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego zdobywają doświadczenie zawodowe, realizując praktyczną naukę zawodu:

w uznanych warszawskich restauracjach, takich jak:

Plater by Karol Okrasa, Brasserie Warszawska, Moonsfera, Senses, Butchery&Wine, Atelier Amaro, Café Zamek, Belvedere, N31, Nolita, Świętoszek, Rozbrat 20, Stixx,

w markowych hotelach warszawskich, takich jak:

Raffles Europejski, Nobu Hotel Warsaw, Radisson Blu Centrum Hotel, Regent Warsaw Hotel, Radisson Blu„Jan III Sobieski”, Sheraton, Hilton Warsaw Hotel & Convention Center, InterContinental, Le Regina Hotel, Marriott, Novotel Warszawa Centrum, DoubleTree by Hilton, Hotel Bellotto, Westin Hotels & Resorts, Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Holiday Inn Warsaw City Centre, Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel Warsaw, Polonia Hotel, Renaissance Warsaw Airport Hotel, Hotel Puławska Residence, Arche Hotel Krakowska, Arche Hotel Geologiczna, Puro Hotel Warszawa Centrum


oraz w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.


Nasi uczniowie podczas praktyk mają możliwość współpracy z takimi mistrzami kuchni jak: Karol Okrasa, Konrad Birek, Jarosław Uściński, Robert Sowa, Wojciech Modest Amaro, Jacek Grochowina oraz z wieloma innymi uznanymi w branży gastronomicznej fachowcami.

Praktyczna nauka zawodu umożliwia uczniom  zdobycie umiejętności zawodowych oraz poznanie kultury i organizacji pracy w zespole. Wyróżniający się uczniowie bardzo często po odbyciu praktyk i ukończeniu szkoły otrzymują propozycje pracy w miejscach, w których odbywali praktyki.

W bieżącym roku szkolnym Szkoła zawarła porozumienia o współpracy w zakresie kształcenia w zawodach branży gastronomiczno-hotelarskiej z TransGourmet – Selgros Cash & Carry, Arche Sp. z o.o., Radisson Blu Sobieski Hotel, Radisson Blu Centrum, Renaissance Warsaw Airport Hotel.

Regulamin praktyk

Harmonogram praktyk