plakat - zaproszenie na dzień otwarty ZSG, online

DRODZY KANDYDACI I RODZICE!

W dniu 01.06 spotykamy się on-line o godzinie 13:00. Będziecie mogli poznać naszą szkołę jeszcze lepiej, aby zdecydować się na jej wybór. Nauczyciele odpowiedzą na wasze pytania. Poniżej zamieściliśmy linki do poszczególnych spotkań tematycznych (na platformie Microsoft Teams). Do zobaczenia!
 
 

KUCHARZ I CUKIERNIK

LINGWISTYCZNE ZSG

REKRUTACJA

TECHNIK HOTELARSTWA

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

ZAWODOWE PERSPEKTYWY ZSG

INTERNAT

KALEJDOSKOP MULTIMEDIALNY

Edukacja kulturowa w ZSG - prezentacja filmowa poniżej.

Działania kulturowe ZSG w latach 2020-2021 - prezentacja

zaproszenie na dzień otwarty online

Linki do spotkań online kandydatów z uczniami ZSG (na platformie Microsoft Teams)

 

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

TECHNIK HOTELARSTWA

SAMORZĄD I INTERNAT

KUCHARZ I CUKIERNIK

ABSOLWENCI

 

 

Poniżej prezentujemy do pobrania następujące dokumenty:

1. Zasady rekrutacji do klas I-ych w ZSG.

2. Tabela z przedmiotami punktowanymi.

3. Wykaz placówek realizujących badania dla uczniów i kandydatów do szkół ponadpodstawowych
   Więcej informacji na temat badań

plakat zapraszający na dzień otwarty online 23.03

Dzień Otwarty online w ZSG 23.03.2021 - FILM

Nagranie z Dnia Otwartego Online z udziałem absolwentów – Karola Okrasy i Jarosława Uścińskiego (opis treści filmu dla osób z niepełnosprawnością w ramach dostępności cyfrowej):

ikonka FAQ

Zestaw pytań wraz z odpowiedziami dotyczących rekrutacji 2021/2022 w ZSG (FAQ):

 

  1. W jakich zawodach prowadzone będzie kształcenie w szkole od nowego roku szkolnego?

W roku szkolnym 2020/2021 szkoła będzie kształciła uczniów na poziomie technikum w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa. Na poziomie szkoły branżowej I stopnia w zawodach: kucharz oraz cukiernik.

zaproszenie na dzień otwarty online

DRODZY KANDYDACI I RODZICE!

W dniu 23.03 spotykamy się on-line o godzinie 13:00. Będziecie mogli poznać naszą szkołę jeszcze lepiej, aby zdecydować się na jej wybór. Nauczyciele, uczniowie i absolwenci odpowiedzą na wasze pytania. Poniżej zamieściliśmy linki do poszczególnych spotkań tematycznych. Do zobaczenia!
 
Zawody nauczane w ZSG

Prowadzimy nabór do TECHNIKUM GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIEGO NR 1 w zawodach: 

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych 
  • Technik hotelarstwa 

W BRANŻOWEJ SZKOLE GASTRONOMICZNEJ I STOPNIA proponujemy naukę w następujących zawodach: 

  • Kucharz 
  • Cukiernik

Poniżej przedstawiona jest szczegółowa charakterystyka zawodów nauczanych w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. E.Pijanowskiego.

Logo Praktycznej Nauki Zawodu

Praktyczna nauka zawodu w ZSG im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego realizowana jest podczas odbywania przez uczniów praktyki zawodowej w uznanych restauracjach i największych hotelach w Warszawie. Nasi uczniowie podczas praktyk mają możliwość współpracy z takimi mistrzami kuchni jak: Karol Okrasa, Robert Sowa i Konrad Birek, Jarosław Uściński, Wojciech Modest Amaro, Jacek Grochowina oraz z wieloma innymi uznanymi w branży gastronomicznej fachowcami. Praktyczna nauka zawodu umożliwia uczniom  zdobycie umiejętności zawodowych oraz poznanie kultury i organizacji pracy w zespole. Wyróżniający się uczniowie bardzo często po odbyciu praktyk i ukończeniu szkoły otrzymują propozycje pracy w miejscach w których odbywali praktyki.

Zapraszamy do obejrzenia filmu:

Logo bazy dydaktycznej

Do dyspozycji naszych uczniów oferujemy:
- wyposażone zgodnie z najwyższymi standardami pracownie gastronomiczne, hotelarskie, obsługi konsumenta i komputerowe
- salę gimnastyczną i siłownię
- nowocześnie wyposażone sale lekcyjne
- bibliotekę z czytelnią i centrum multimedialnym
- restaurację, stołówkę i bufet
- studio kulinarne
- internat dla dziewcząt 

Poniżej filmowa prezentacja:

Internat

Zapraszamy do obejrzenia filmu ukazującego możliwości jakie daje internat w naszej szkole: